Wat is ServiceNow?

ServiceNow is een organisatie die servicemanagement verzorgt via verschillende applicaties in de cloud. ServiceNow zorgt ervoor dat alle software die bedrijven gebruiken op het gebied van servicemanagement draait en dat software met elkaar communiceert. Zo worden incidenten gecreëerd en opgelost door de juiste mensen of machines. Dankzij deze workflows, zoals ServiceNow het noemt, wordt de productiviteit voor medewerkers verhoogd en daarmee de productiviteit van het hele bedrijf op zich. ServiceNow vereenvoudigt complexe onderdelen van het werk voor de medewerkers.

De productiviteit van de hele organisatie wordt verhoogd.

Conclusie: ServiceNow maakt gebruik van technologie om het werk voor medewerkers gemakkelijker en begrijpelijker te maken door middel van de applicaties in de cloud. Doordat de applicaties via de cloud werken, zijn de applicaties overal toegankelijk (met alleen gebruik van internet).

Hoe werkt ServiceNow?

Binnen ServiceNow zijn er drie soorten workflows: IT Workflow, Employee Workflow en Customer Workflow. Applicaties versterken elkaar onderling doordat ze informatie kunnen samenvoegen zodat ze beter presteren. ServiceNow werkt met weinig tot geen code en de applicaties kunnen communiceren met externe platforms. Daarom is ServiceNow gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast worden bedrijfsgegevens gesynchroniseerd, zijn gegevens altijd up-to-date en zijn applicaties altijd online beschikbaar.

Employee Workflow

WhiteBrick richt zich met name op de Employee Workflow van ServiceNow. Deze workflow omvat HR Service Delivery, IT Service Management en het NOW-platform. Ter verduidelijking een voorbeeld van wat de mogelijkheden zijn binnen de Employee Workflow:

De Employee Workflow werkt ideaal voor het inwerken van een nieuwe medewerker. Een nieuwe medewerker moet veel processen leren en veel nieuwe accounts moeten intern worden aangemaakt. Misschien moet er voor de nieuwe medewerker een computer of bedrijfstelefoon worden aangeschaft. Hoogstwaarschijnlijk zal de HR-medewerker dit handmatig moeten doen of overdragen aan andere medewerkers. Deze werkzaamheden worden echter in ieder geval handmatig uitgevoerd door één of meerdere medewerkers. Dit kost onnodige uren of zelfs dagen. Dankzij de Employee Workflow is dit proces binnen tien minuten afgerond. De ServiceNow-applicatie creëert via WhiteBrick een onboarding-workflow die het hele proces automatiseert. De gegevens moeten worden ingevoerd door een medewerker en ServiceNow zal alle taken doorverwijzen naar de personen die zijn geselecteerd voor deze specifieke workflow. Binnen het systeem worden applicaties dan ook toegewezen aan de juiste persoon zodat hij/zij ermee aan de slag kan. Op deze manier is er directe communicatie, wat tijd bespaart.

ServiceNow zorgt voor directe communicatie, wat veel tijd scheelt.

Er zijn veel mogelijkheden binnen een Employee Workflow. Als u het voorbeeld volgt, kunt u bijvoorbeeld de werknemer aan het account toevoegen voordat hij in de organisatie wordt ingevoerd. Zo kan hij zich voorbereiden op de taken, een (standaard) welkomstbericht van de directeur ontvangen of een specifieke opleiding volgen. Vrijwel alles kan binnen de ServiceNow-applicaties.

ServiceNow in uw organisatie?

Met ServiceNow kan alles, binnen de applicaties, op het gebied van automatisering. ServiceNow staat voor kant-en-klare sjablonen die ze verkopen via partners. De partners bouwen en monitoren de verschillende toepassingen voor verschillende organisaties. WhiteBrick bouwt applicaties binnen de Employee Workflow die medewerkers inspireren en creatiever en productiever maken.

Heb je interesse of wil je direct aan de slag met een Employee Workflow? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, bel ons direct op +31 6 29 52 45 45 of stuur een e-mail naar info@whitebrick.eu.

Oh, en houd onze website en LinkedIn-pagina in de gaten, zodat je niets over de Employee Workflow en ServiceNow hoeft te missen.

Binnenkort…

EarlyBrick

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven