Alles wat u wilt weten over de Employee Workflow 

Medewerkers zijn de spil van uw bedrijf. Daarom is het zo belangrijk dat ze het naar hun zin hebben. Dit komt hun productiviteit en betrokkenheid bij de organisatie ten goede. Simpele taken kunnen soms een hele opgave zijn en veel tijd kosten. Hierdoor lopen medewerkers vast, gefrustreerd of soms zelfs overweldigd. Dit heeft op zijn beurt een negatief effect op de productiviteit en betrokkenheid. Op de lange termijn kan het zelfs betekenen dat u talent binnen uw bedrijf verliest.

Wat is ServiceNow?

ServiceNow is een service management tool die de werkefficiëntie bevordert. Deze tool bedient de medewerkers van een organisatie door middel van verschillende applicaties.

In onze vorige blog hebben we al uitgelegd waar ServiceNow voor staat (…) – onderverdeeld in IT Workflow, Employee workflow en Customer Workflow.

Waarom heb ik een Employee Workflow nodig?

Medewerkers zijn de kern van een organisatie. Daarom is het belangrijk om uw medewerkers tevreden en gemotiveerd te houden. De digitale workflows van ServiceNow verwijderen frictie en inefficiëntie bij de taken die verband houden met bepaalde momenten van werknemers. Zo kunnen medewerkers zich focussen op strategisch, zinvol werk. Het werk waar ze van houden en niet het gedoe eromheen.

Met behulp van ServiceNow kunnen medewerkers zich focussen op strategisch, zinvol werk.

Wanneer medewerkers problemen met hun werk moeten oplossen, kunnen hun vragen op veel verschillende plaatsen binnen een organisatie terechtkomen. De ene vraag gaat naar IT en de andere vraag naar HR of Finance. Deze werknemersproblemen zijn cruciaal. Het gaat om de “momenten die er toe doen” in de Employee journey van een medewerker. Meer van deze momenten zijn bijvoorbeeld zwangerschaps- en vaderschapsverlof. Maar ook vragen als “Ik heb een nieuwe monitor nodig, wanneer kan ik deze ophalen?” of “Het lijkt erop dat er iets mis is met mijn salaris, kunnen we eens kijken “? zijn belangrijke vragen.

ServiceNow technologieën

ServiceNow biedt technologie die alle HR-ervaringen, grote problemen en dagelijkse verzoeken drastisch verbetert. We helpen klanten op een plek te komen waar belangrijke momenten steeds meer self-service zijn, ongeacht hoe medewerkers antwoorden willen vinden: via browser, mobiel, chat of spraak. Op deze manier functioneert de organisatie efficiënter en kunnen medewerkers werken aan wat ze leuk vinden zonder dagelijkse rompslomp.

Consumenten versus werknemers

We helpen klanten op een plek te komen waar belangrijke momenten steeds meer selfservice zijn.

Consumenten verwachten persoonlijke en eenvoudige, geautomatiseerde processen. Snel en gemakkelijk, daar draait het om in dit digitale tijdperk. Dat geldt voor consumenten, maar eigenlijk ook voor werknemers. Werknemers verwachten dezelfde ervaring op het werk. Ze moeten intern hetzelfde worden ontvangen als extern. De technologie op de werkvloer blijft echter achter. Werknemers verwachten meer van werkgevers en organisaties dan ze daadwerkelijk kunnen waarmaken.

HR Service Delivery

Een organisatie kan zich onderscheiden door waardevolle service te bieden aan haar medewerkers. De kwaliteit van de dienstverlening die een werknemer ervaart vanaf het moment dat hij eraan begint, heeft invloed op de gehele werknemerservaring. De Employee journey bestaat uit dagelijkse routinehandelingen, simpele taken zoals het oplossen van een salarisverschil en complexe momenten als indiensttreding, promotie, vaderschapsverlof of een verhuizing. Voor alle momenten binnen de Employee journey is er een kans voor een organisatie om zich te onderscheiden. Bied snelle en persoonlijke service om de productiviteit en tevredenheid van uw medewerkers te verhogen. ServiceNow biedt het volgende:

HR-opties:

  • ServiceNow Case and Knowledge Management zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt documenteren, zorgt voor interactie en vragen en verzoeken kunt beantwoorden. Je richt HR efficiënt in, waardoor het voor medewerkers makkelijker wordt om de diensten te krijgen die ze nodig hebben.
  • ServiceNow Employee Service Center biedt een centrum waar medewerkers alle relevante HR-gerelateerde informatie en begeleiding kunnen vinden. Hier kunnen ze een dossier openen waarin ze hulp vragen en krijgen. Zij kunnen altijd de voortgang van zo’n zaak volgen. Door deze hulp te digitaliseren zijn de kosten lager, zijn er minder vragen en is er een medewerkervriendelijke dienstverlening.
  • ServiceNow Enterprise Onboarding and Transitions maakt het mogelijk om de levenscyclus van medewerkers te managen. Onboarding, offboarding, verhuizing, verlof en andere processen waarbij HR betrokken is (waaronder de IT-, financiële en juridische afdeling) zijn geautomatiseerd. Werk snel en effectief. Medewerkers zijn medewerkers en kunnen snel werken aan de taken die ze leuk vinden. HR-medewerkers hebben minder te maken met de dagelijkse beslommeringen en kunnen zich meer richten op strategische vraagstukken en projecten.

Zo zijn er verschillende mogelijkheden die je de HR-afdeling kunt bieden. Dit verhoogt de efficiëntie van uw organisatie doordat u processen automatiseert en complexiteit vermijdt. Om dit mogelijk te maken is een koppeling met IT onmisbaar.

Combinatie met IT

IT maakt automatisering mogelijk. Zoals eerder vermeld, is ServiceNow in eerste instantie begonnen met het automatiseren van IT-workflows. Naarmate meer klanten IT-workflows gingen gebruiken, kwamen workflows ook naar klanten die buiten het IT-domein werden ingezet. Onder andere voor HR, zo is er nu speciaal voor HR-medewerkers een Employee Workflow pakket. Het meest gebruikte voorbeeld hier is het inwerken van een nieuwe medewerker. Bij de onboarding van een medewerker moeten veel stappen worden gezet. Er moeten accounts worden aangemaakt, zoals Salesforce, Office 365, Workday, het intranet, etc. Mogelijk moet u ook een telefoon of laptop aanschaffen. Zonder automatisering zal HR dit allemaal handmatig moeten doen, of gedeeltelijk uitbesteden aan de IT-afdeling, wat enige tijd in beslag zal nemen. Kleine handelingen die uren of zelfs dagen kunnen duren. Met Employee Workflows is de HR-medewerker binnen 10 minuten klaar met al deze taken. Want dankzij ServiceNow creëert WhiteBrick een onboarding-workflow die dit allemaal automatiseert. Omdat ServiceNow integraties heeft met alle bekende oplossingen, hoeft er maar één formulier ingevuld te worden en ServiceNow levert die gegevens vervolgens aan via andere applicaties of andere sleutelmedewerkers.

Alles wat je kunt bedenken is mogelijk.

ServiceNow biedt de mogelijkheid om de nieuwe medewerker te betrekken bij het onboardingproces. De werknemer kan dan in de weken voorafgaand aan zijn indiensttreding inloggen en bepaalde bedrijfsregels lezen en accepteren. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met klanten en collega’s, het bedrijfshandboek, werktijden, aangifteregels, etc.

Er kunnen bijvoorbeeld ook video’s worden aangeboden, met een welkomstbericht van de directeur, of een introductietraining van de activiteiten van het bedrijf. Alles wat je kunt bedenken is mogelijk.

De vele voordelen

Kortom, er zijn veel voordelen aan het gebruik van de Employee Workflow. Je verbetert de beleving van de medewerker. Medewerkers verbinden je met één plek waar ze makkelijk goede service kunnen krijgen van HR (en IT).

Medewerkers communiceren gemakkelijk en weten waar ze moeten zijn voor belangrijke en relevante informatie. Binnen de Employee Workflow gaat alle relevante informatie naar de verantwoordelijke persoon. Taken worden toegewezen en medewerkers krijgen binnen de kortste keren antwoord op hun vraag door middel van een chat of desgewenst een virtual agent.

Aan de slag met je Employee Workflow

Wil je aan de slag met de Employee workflow? WhiteBrick bouwt applicaties binnen de Employee Workflow die medewerkers inspireren en creatiever en productiever maken.

Heb je interesse of wil je direct aan de slag met een Employee Workflow? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, bel ons direct op +31 6 29 52 45 45 of stuur een e-mail naar info@whitebrick.eu.

Oh, en houd onze website en LinkedIn-pagina in de gaten, zodat je niets over de Employee Workflow en ServiceNow hoeft te missen.

Binnenkort…

EarlyBrick

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven